Megalapozó.hu

Miért nincs megfelelő fejlesztés (fejlődés) heti egyszer?

„Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond…” Ó, hogy mennyiszer hallja ezt az ember, közvetlenül az első picurka megszületése után. Persze ez elsőre hihetetlen, hiszen nincs is gond, se kicsi, se nagy, csak az elképesztő fáradtság, a nyúzottság, a „napirendetlenség”, az érzelmi hullámok, a sok pelenkázás, az eszik-nem eszik, alszik-nem alszik, megfázik-nem fázik, és még trillió hasonló kérdések sora.

Aztán a picurka cseperedik, mindenki belerázódik, jön az ovi, eltelik három év. Menjen, vagy maradjon(?) még egy évet az oviban, majd kipotyognak a fogak, jön a suli, és egyszer csak beindul a „NAGYGONDOS gyermekes” gépezet.

Kiderül drága csemeténkről, hogy nem figyel, nem érdekli, ellenáll, nem jól olvas, gondok vannak az írással, esetleg már a viselkedéssel is. A tanár néni már nem bírja tovább, a gyerek sem bírja az iskolát, és legkésőbb ekkor, újra eszünkbe jut az a híres nevezetes mondás.

A GOND most már testet öltve jelentkezik, így elérkezett az idő a GONDOSKODÁSRA. Felkeressük a megfelelő szakembereket, akik a többi szakemberhez irányítva, előbb vagy utóbb valamilyen komplex mozgásfejlesztést, vagy mozgásterápiát javasolnak. Nagyon helyesen. ?

Ám az igazi GONDOLKODÁS csak ekkor kezdődik. Kihez vigyem? Nincs elég időm, nem egyszerű a logisztika, sok az egyéb különóra. Praktikusan, és egyben teljesen logikusan azt gondolnánk, hogy akkor valamiből lefaragunk egy kicsit. Mivel gyermekünk már megszerette a szolfézst, a külön énekórát, az angolt, és a többit, így nincs más hátra, mint a fejlesztést/terápiát megoldani heti egyszeri alkalommal.

Sajnos ez nem így működik. Bár szívem szerint lenne egy igazi varázspálcám, és sok-sok varázsporom, amit, ha jól összekeverek máris megszületik az instant terápia. Mégis mindenkit óvva intenék a gyors megoldások keresésétől. Gondoljunk csak bele.

Mi is a fejlődés?

„…a fejlődés olyan változás, amely valami újnak a keletkezését, új, magasabb minőség létrejöttét eredményezi úgy, hogy a mennyiségi változások ugrásszerűen minőségi változásba mennek át. …A fejlődés minőségi változások sora, amelyet mennyiségi változások készítenek elő.” Dr Farmosi István (Mozgásfejlődés c. könyve)

Idegrendszerünknek szüksége van megfelelő terhelésre, ez a mozgásterápiák alapja, ettől működnek. ? #nincsvarázslat#nincsenekgondok#csakkitartásésmegoldás#ezmagaavarázslat ?

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük