Rólam

Sok szeretettel köszöntelek a Megalapozó Mozgásműhely oldalán. Hogy ki vagyok én és miért alakult meg ez a Mozgásműhely? Néhány szóban elmesélem.

Konduktor-tanítóként végeztem 2005-ben a Pető Intézetben (most már Pető András Kar, Semmelweis Egyetem), majd egy fantasztikus lehetőségnek köszönhetően Svédországban gyakoroltam hivatásomat négy és fél évig. Bár remek, tapasztalatszerzéssel, fejlődéssel teli időszak volt ez, a szívem mégis hazahúzott Magyarországra.

Lenyűgöző, ahogy a mozgásfejlődést, annak merőben eltérő, színes menetét a saját gyermekein testközelből megtapasztalhatja egy szülő. Nekem erre a csodára háromszor is volt lehetőségem. Ezen időszak alatt azt láttam, hogy számtalan aggódó anyuka keresi a válaszokat, a már korai időszakban (is) észlelhető mozgás-, beszéd- és testi-lelki fejlődésbeli eltérésekre. Így örömmel osztottam meg velük, azt amit tanultam és amiben hiszek, miszerint a korai fejlesztés bizony csodákra képes.

Ám mi van azokkal, akik nem jutottak el időben a megfelelő szakemberhez? Akik nem kaptak visszajelzést, vagy inkább csak vártak hátha mégis magától megoldódik a probléma?  Akiknél nem is voltak olyan jellegzetesen felismerhető jelek? Mi van azokkal, akik iskolát kezdtek, és kiderült, hogy valami nehezíti a tanulást? Akiknél a tudatos, gondos logopédiai fejlesztés ellenére sem automatizálódnak a megfelelő hangok? Ezek a kérdések már egy jó ideje foglalkoztattak, amikor az élet elém sodorta az alapozó terápiát.

Rögtön tudtam, hogy ez lesz az, amivel foglalkozni szeretnék, amiben a kihívás olyan széles, színes, és óriás palettán tárul elém, ami az eredeti szakmámhoz tökéletesen idomul. Ezért 2019 nyarán elvégeztem az alapozó fejlesztő képzést, majd 2020 év elején a terapeuta képesítést is megkaptam, végül, pedig 2021-ben homloklebeny tréner lettem.

Hogy miben, mivel fordulhattok hozzám? Tulajdonképpen bármilyen komolyabb idegrendszert érintő kérdésben, vagy akár a legenyhébb elakadásokkal kapcsolatos bizonytalanságok esetén is szívesen segítek.